Selamat Datang ke zoo. .

ada yang tengah mengaru macam cimpanzi ;p

maybe i'm LUNA

My photo
wekem semua , check it out my blog , please follow me kay , cantik laptop awak ... heee

Thursday, 29 December 2011

Be Nice There

Assalamualaikum 

aiseyymennn ! dah lama tak menaip di blog ini . agak nye dah berapa lama tertunggak . ada aku kesah berapa lama ditunggak kan ? sebab korang tak kesah an so aku diam  . semoga hari ini akan menjadi inspirasi buat aku . buat kali kesepuluh aku harus berjauhan dengan kecintaan aku , bila dapat tahu keputusan yang tidak adil dan saksama itu , sebaiknya aku menerima dengan seadanya demi masa depan masing-masing , demi cita-cita masing. apa yang penting adalah menyokong satu sama lain . itulah yang kami buat . tidak pernah menghalang kejaya kami . biarpun terpaksa berjauhan itulah ujian yang bakal kami lalui .

untuk itu , aku akan stay di hometown aku penang untuk study 3 tahun , dan dia akan berpindah ke kuala lumpur untuk meneruskan kerjaya dia 2 tahun. kalau itu yang terbaik untuk masa depan bersama . kami akan merelakan kejauhan ini . harap masa berlalu dengan pantas .

3 hari lagi akan muncul 3 januari dan hidup baru akan bermula . 
untuk meraikan kejayaan masing-masing .. kami hang out , makan kenny roger , layan citer sherlock holmes , makan mekdi , berbual tentang islam .. i will miss you ! pergi layan pesta penang pastu dapat teddy ni !!!

( nama baby ni MYDIN + KAMDAR haha)

nak tahu keapa nama teddy ni mydin dan kamdar ? haha hanya kami yang tahu . kita dapat masa kat pesta biar pun free tapi ia hasil usaha !!!! ..so lagi bermakna ..

i will miss u !!!

alhamdullillah semuanya berjalan seperti yang dirancangkan .
amin .




Friday, 23 December 2011

DIMANA JALAN UNTUK KU

Assalamualaikum =')

TENSION

Ya Allah , aku tak mampu lagu menanggung semua ini , bantulah hambamu ini , otak dah macam otak udang dah , sekarang semua keputusan menjadi ragu-ragu , semangat makin hilang , semuanya makin jauh dari aku . 

apa yang harus aku lakukan , aku sekarang masih belajar menjadi matang membuat keputusan tapi keputusan yang aku buat dulu makin membentak hati ini , ape betulkah apa yang aku buat ni ? aku dah bersediakah untuk ini , tapi sampai bila aku harus menunggu hati ini untuk bersedia ,
come on naddd , u have to choose , masa semakin singkat !!

='( oh air mata jangan la kau jatuh di lappy aku , camne ni !!!! aku dalam kebimbangan dalam kebuntuan , hanya Ya Maha Kuasa dapat melegakan rasa hati ini , astaghfirullah , 

yakinkan diri kau nad , hang boleh buat punya , macam kata abah , kalau orang lain boleh buat , kenapa kita tak boleh jadi macam dorang , kita sama2 manusia , nak dengan tak nak aje ..

calm down nad , cuba berfikir rasional ... 

i need someone with me now...

"jalanku"

Monday, 19 December 2011

SAYA bajet KAUNSELOR

Assalamualaikum =)

ikhlas selari dengan perasaan kita jika kita benar-benar merelakan perbuatan kita itu atau tidak kan . bukan senang nak lahirkan perasaan ikhlas itu sekelip mata macam petik jari je , kalau guna syampoo sunsilk boleh la "guna jari kaki pun boleh" =.='. tapi inikan pula hati yang belum tentu kita ketahui walaupun dah berpuluh-puluh kali x-ray pun , cis masih tidak nampak ikhlas itu , konon cuma sebutan dari mulut saja , "saya ikhlas ni ye kak, ambil la"..walwahhualam dalam hati hanya Allah yang mengetahui disebalik wajah comel polos comot itu .

aku mudah terpedaya , hakikatnya kita manusia yang pasti perlu terima keadaan seadanya , ikhlas atau tidak itu bergantung pada diri manusia itu sendiri , selembut mana pun wajah seseorang itu bukan bermakna kita harus percaya semua kata-katanya , we have to be smart , learn how to react to other.. even she/his is your best friend . even they are your love , i mean our girl f or boy f...dont make you as their "play dough"..

 one girl make me realize that i know better than she know him, she make me believe that i the only one he love , then i realize that i am knowing him better than anyone ..im proud of that .. 

someone told me when i was 16 years old , YOU ARE MY BEST LISTENER , yes i'm ..aku pendengar yang baik , i was like 0.o tergamam sebentar memandang matahari tanpa pakai cermin mata 3d..that time aku   seorang pendengar , i was pretending to be a counselor..haha syokk la...best apa jadi listener , pretending bagi nasihat yang munasabah , nasihat yang baik ...tapi bila hal-hal berbalik pada aku hari ini , aku sendiri tidak dapat kaunselingkan diri sendiri ...so macam orang selalu cakap , CAKAP MEMANG SENANG ....

Yes it's is , talk was easy but to do it like you say it was difficult ....

kena kat aku balik , membebankan otak bagi nasihat kat orang lain bagai nak rak , beria-ria bukan main tunjuk teladan yang sopan , tapi bila situation kena pada batang hidung sendiri , tidak dinafikan kelip ja mata masalah tetap tak selesai padahal dah cuba panjat pokok betik cuba lari tinggi dari masalah haha.

tak semudah itu , aku bersyukur la dalam banyak-banyak aku terpilih ..dalam se-biasa aku ada lagi orang yang nak tolong laku-kan ...konon bajet panas haha 

weih selamba badak aja , ok aku tak selembut perempuan , i means im not like chick girl , shopaholic..i'm addicted to someting awesome ...ganas macam taekwando , hiking , wall climbing , .. seronok ...saya suka menjadi lasakkk!!! 

ok kalau dulu aku bajet kaunselor tapi sekarang aku patut disaman kerana kaunselor bercinta dengan si kaunseling ...not my fault , i'm triying to being good friend but what im suppose to do when he in love with me ....lucky la kan haha...

by the way "dia yang satu , terima kasih kerana menaruh hati pada saya dulu dan sekarang "


All my girl friend atau kawan lelaki , yang patah hati , semua datang meminta harapan memberi kekuatan semangat dari perkataan-perkataan dari mulut aku haha , im not saying that im good in speech . but aku cuba menjadi seorang sahabat yang memahami , menjadi sahabat yang mengambil berat , menjadi sahabat yang dapat meringan kan beban orang lain , itulah seorang sahabat lakukan kan.


that was me ! =)

and bila aku patah hati?? macam mana?? pulak! berbalik pada agama ISLAM , kembali kepada Allah if no one wif you Allah are here for you alway ...














Sunday, 18 December 2011

DIA ISTIMEWA

Assalamualaikum sahabat 

Hatiku terasa hambar menanti kemunculan , rasa rindu makin membuak-buak , rasa cinta makin meninggi , tapi jangan dilupa kepada yang pemberi cinta MAHA PENCIPTA , sesungguhnya cinta itu milik Allah .

 cis , sudah melayang otak ini hendak ke langit menaruh harapan dari cahaya tumpangan bintang dan bulan , cuma ada genap dua minggu lagi saja aku dapat menikmati hidup ber-sosial yang tak se-sosial mana ni , haiishh selasa ni harus berangkat ke kuala lumpur pula , sayang jaga diri ya.

kita tidak akan menjadi "istimewa" jika seseorang tidak menabalkan kita sebagai seorang yang teristimewa , hanya dia yang tahu betapa istimewanya kita dan hanya kita saja tahu betapa istimewanya dia dihati kita , ya dia amat istemewa kerana berani mencintai aku , dia amat istimewa kerana bertahun lamanya menunggu jawapan dari aku , im gonna miss that moment . cho chweet !

istimewa bermakna ada sesuatu yang hebat pada diri kita yang menjadikan kita istimewa , so we should proud that bcoz our creater creat us very special in someone heart . herh bila bulan mengambang , indah bila menikmati , umpama cinta itu penuh seakan bulatan yang membentukkan keindahannya .

jika aku berhenti menganggu , kamu pasti akan merindui aku , samalah macam jika aku berhenti menulis kamu pasti tercari-cari dimana aku sekarang ? . . so suatu hari aku akan berhenti jika ada yang ingin aku menghentikan nya , 

yes im stalker , aku suka stalk wall dia bukan bermakna aku kepochi or what , tapi sebagai niat mengambil berat dan menipiskan lapisan rindu ini ahaks ! 

yes im far away from you now , when we can be together ? i miss u zulhelmi ...rindu awak . . jaga diri awak , jaga makan awak , jaga kesihatan awak , jaga mama saya eh mama awak hee 

k malu bhai !

"jalanku"




Tuesday, 13 December 2011

My GREAT Life taken by 2012

Assalamualaikum :)

hai blogger , serius rindu yang amat dekat dia , alangkah bagusnya jika dia dapat bersama aku disini menikmati kegembiraan aku saat ini , air mata berlinangan hewhewhew , syg i need u right now , a need ur support , :')

alhamdullillah semuanya berjalan lancar seperti yang aku rancangkan , aku dah lulus interview dekat hospital , dan aku dapat sponsor study diploma ini nursing for 3 years then lepas study terikat dengan hospital sampai 6 years , damn ! lamanya but at least aku dapat kerja terus , so i have to work hard next year to get achieve excellent result , all i do it first for Allah , amin , cita-cita menjadi kenyataan , semuanya untuk masa depan , untuk abah mama , untuk dia ...untuk anak-anak aku nanti hehe ignore that !

yang bestnya uniform , asrama , makan , all sponsor but kalau langgar kontrak kita kena bayar 70k , so aku hidup dalam risiko dan penuh kesabaran , kena caci hina ke nanti terpaksa la kuatkan iman ...sebab aku dah pilih jalan aku , semua orang sokong di belakang aku , seriusly im in love with science hehe .

jururawat now profession yang sangat dipandang tinggi ok , lucky aku tak payah belajar jauh-jauh , just in penang , aku pun tak kan tahu apa akan jadi next year but aku doa semuanya lancar and aku dapat hadapi , 

amin :)


hati yang merindui

"jalanku"

Saturday, 10 December 2011

Bagaikan MERPATI

Assalamualaikum :'(

bagi aku , aku hanya lah seekor merpati yang terseksa didalam sangkarnya , hidup ini mulai bosan dengan sangkar yang seaakan penjara ini , mulai bosan dengan kata-kata umpatan manusia , aku mulai hampa dengan sifat mereka yang tidak berperikemanusiaan .

berbezakah aku dengan yang lain ? sedangkan merpati lain bebas beterbangan mulai kehidupan dengan lebih bermakna , mencari penyelesaian hidup , mencari tujuan hidup , sedangkan aku masih berada dalam sangkar ini , ya aku dibela dengan baik sempurna , tapi aku ingin terbang , aku ingin menjadi seperti yang lain , tapi kenapa aku ? 

im sick of my life , !! benci keadaan ini apabila orang yang sepatutnya percayakan kita tapi terus mengongkong kita sebab takut orang luar mengata-ngata ,takut nak menjawab , aku tahu menjaga diri aku , aku sudah besar , sampai bila aku harus dikongkong , sampai bila!!!!!!!! sedangkan dia ketua dan pemimpin , dia seharusnya memahami keinginan aku , aku ingin menjadi seperti biasa , lepaskan lah aku ! 
apakah sanggup kau melihat merpati belaanmu ini terus disangkarkan kerana sikap mu sendiri yang sentiasa dalam ketakutan , kenapa ketua?

arghhhhh , aku benci hidup ini , sedangkan aku sepatutnya bersyukur , amarah aku pada ketua yang selalu memikirkan keburukan kepada semua benda sedangkan ia dapat berfikir dengan kebaikan setiap segi pilihan aku , kenapa ketua ?

"saya merpati yang patut dilepaskan biar berterbangan mencari sang awan , terbang tinggi dari sangkar yang selalu mengurung diri ini , saya ingin terbang "

hidup ku tak seindah biasa , tapi aku tetap bersyukur , cuma aku ingin menjadi seperti yang lain , kenapa mereka boleh kau lepaskan ? kenapa aku ingin kau sangkarkan !


"jalanku"



Friday, 9 December 2011

MISI menambah "KG"

Assalamualaikum 

hai blogger , hujan macam ni best jugak kalau lending aje atas katil sambil berbalut selimut ala-ala kepompong tahap 1, alahai  nikmatnya tidur , hewhewhew , actually seseorang dah menegur aku , bukan menegur pasal kemalasan aku , tapi menegur badan aku yang makin kurus ni , dulu agak juga la maintain berisi sikit sekarang dah macam orang kena "anorexia", u know what is that"?

 ya inilah dipanggil anorexia , penyakit yang tidak ada ubat kemungkinan membawa maut jika tidak dielak ,
orang macam ni dorang susah nak makan , kalau dorang makan dorang akan muntahkan balik makanan tu , bila dorang tengok cermin dorang still akan nampak dorang gemuk , itulah fakta bukan autha haha

mahukah anda jadi begini ? aayayai , tidak ! aku tak nak , sekarang weight aku tak boleh naik even aku dah masukkan makanan banyak-banyak , sampai si dia cakap "kenapa kurus la, cam ni la , cam tu la" haha and some of my friend yang dah lama tak jumpa kita baru terserempak , she say nad y hang kurus ni , ?
choyyy!! sedih , selalu nya kalau zaman sekolah dulu orang selalu tegur , "kenapa hang makin tembam ni "?
haha macam-macam kan ? so aku pun tak tahu dimanakah penerimaan yang baik dimata mereka ,

so for me , aku nak bagi badan berisi sikit tak delah kurus nampak tulang , ingat kurus itu menawan ke? ayaiiii tidak langsung !

MISI KALI INI , MISI MEMBERISIKAN BADAN , UNTUK ITU KITA KENA SELALU GELAK-GELAK , JANGAN MAKAN HATI TAPI MAKAN MAKANAN BERKHASIAT ,


rindu my ideal body !!! errr!!! i hate this part right here that people alway complaining bout you !! tapi complaining kadang-kadang memberikan pengajaran dan kadang-kadang dapat menjatuhkan kita ,
it's okay ini kalau dah semua orang complaint , memang kena ubah la haha


hidup itu senang , dengarlah pendapat dari orang lain untuk menyempurnakan keadaan :)


"jalanku"



Wednesday, 7 December 2011

benda Paling sweet !! idaman !!

Assalamualaikum 

hai blogger , "kasih sayang"??? , aku lebih menghargai orang yang menghargai aku , sayang sekali kalau kita tidak pandai menghargai kasih sayang orang lain , so macam mana nak bagi dorang tahu yang kita amatttt menghargai dorang terutama mereka yang special di hati kita , of course la diam diam dorang mesti mengharap sesuatu present yang bermakna ikhlas dari korang even benda tu kecik macam pasir sekali pun , even korang kutip pasir letak dalam botol bersama siput pun popuan tu akan hargai kalau ia ikhlas dan bermakna . 



tidak perlu hadiah yang mahal macam "handbag gucci" or jam "guess" nak make sure dia suka , melainkan kalau dia materialistik haha . avoid lah orang macam itu , for me , biar murah ia tetap dari "seseorang yang lebih berharga dari harga barang itu " ........

kalau korang ada duit lebih sikit boleh la beli special sikit kat dorang , benda-benda sweet macam kat bawah ni ^^

bouquet of bear > RM 15 -RM100 . . ikut bajet korang , kalau kecil kena dengan cara korang bagi perhh memang cair la kalau dia tengah mengamuk sekalipun

this my favourite, teddy , its so sweet , membuatkan aku terkenang someone , kalau nak lebih bermakna , contoh korang pergi "pesta" yang ada tikam-tikam sesuatu akan dapat present bear , just try it , kalau bertuah korang akan dapat bear tu walau kecil dia mesti gembira


coklat , benda paling aku suka kalau tension , inilah yang aku capai dulu , menurut kajian larutan coklat dapat mengurangkan tekanan apabila ia merangsang otak kita dengan baik apabila kita menikmatinya , romantik juga kalau sekali sekala dapat bagi coklat dekat dia.

kalau dia bertudung anda juga boleh hadiahkan telekung atau tudung ataupun AL-QURAN, mesti lebih baik dipandang , kalau itu yang diberikan kepada aku , Ya Allah aku akan berdoa untuk dia ^_^

dan kepada perempuan , anda boleh beri dia present seperti baju , kasut , belt , emm benda yang dia suka , actually beli hadiah untuk lelaki lebih rumit ya , sebab cita rasa lelaki yang berlainan dan tidak banyak pilihan ,

lebih penting lagi , kalau korang make present by yourself lagi menarik , sangat istimewa kerana itu dari hasil kerja keras korang cuma untuk membuat dia senyum =)

try it , anda akan dapat hasil yang baik . bersedekah lah kamu ^^

"jalanku"

Tuesday, 6 December 2011

Selemah wanita

Assalamualaikum w.b.t

Hai pembaca , ya wanita itu lemah , lemah dari segi fizikal tapi tidak pada akal , lembut pada hati tapi tidak pada semangatnya , Allah berfirman : "ketika aku menciptakan seorang wanita , ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menampung dunia , namun harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan ",

seorang wanita bukanlah untuk disakiti , bukanlah untuk dihina dicaci , bukanlah untuk dianiayai tapi seorang wanita adalah kekuatan buat keegoan seorang lelaki , di sebalik kejayaan setiap lelaki pasti terselik semangat wanita :) baik itu kekasihnya/tunangnya/isterinya .

"kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya , susuk yang ditampilkannya atau bagaimana dia menyisirkan rambuntnya "

"kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya , kerana itulah pintu hatinya tempat dimana cinta itu ada "

wahai adam , jika kamu memiliki seorang wanita , bimbingla dia jadilah pedamping nya jadi lah PELINDUNGNYA bukan menyakiti jasad dia .

"berhati-hatilah jika kamu membuat seorang wanita menangis , kerana Allah S.W.T mengira air matanya . Wanita datang dari tulung rusuk lelaki , tidak dari kakinya untuk berjalan diatasnya , bukan dari kepalanya untuk menjadi lebih degil , tetapi dari sisnya untuk menjadi sama , dibawah lengan untuk dilindungi dan disebelah sisi hatinya untu disayangi .

baru hari ini aku sedar kenapa kadang-kadang seorang wanita sanggup dilukai suami sanggup dilukai kekasih sanggup dilukai lelaki . kadang-kadang wanita itu sendiri dia mesti lah inginkan yang terbaik untuk dia tapi jika dia melepaskan lelaki yang kini disamping dia yang selalu melukai dia tidak seperti dia impikan , dia tidak mengalah untuk terus dilukai , cuba bayangkan tidak semua orang dapat tahan dengan perangai "lelaki" macam ini , kalau dia lepaskan belum tentu lelaki ini akan dapat wanita "sehebat dia , sekuat hatinya , selemah dia , sesabar dia , " cuma satu dalam seribu . belum tentu .

so kepada lelaki , hargailah yang ada bersamamu sekarang , jika kamu melepaskan dia belum tentu ada yang sepertinya .......... :)

thumbs up !! selamat memahami 

"jalanku"




Monday, 5 December 2011

Tayangan Ombak Rindu

Assalamualaikum

Hai pembaca , bertuahnya blog ni kalau anda yang bacakan hehe . Mesti korang tak sabar nak tengok wayang cite ombak rindu kan ? serius first aku tengok memang sentuh hati ni , tapi cover ja tak nak nangis konon kolot tengok wayang feeling lebih hehe plus malu haha .

ia berkisarkan cinta sejati , cinta tiga segi antara 1 lelaki dua wanita , 
1. izzah dipaksa menjadi pelacur
2. dibeli oleh haris sebagai pemuas nafsu nya
3. izzah merayu menjadikan dia isteri dan tidak menuntut hak seprti isteri hanya pada dasar SAH dan HALAL dimata Allah
4. Mila pulang ke Malaysia dan berkahwin dengan Haris ,
5. Ibu Haris merancangkan untuk menyingkirkan izzah dari hiudo Haris.

jeng jeng jeng p la tengok sendiri !!!!

babak haris mengejar izzah minta maaf :) kikiki

ombak dan laut menjadi saksi ^^


finally izzah mengandung haris junior :)

THE END

Friday, 2 December 2011

Akan Aku Pergi

Assalamualaikum 

hai blogger , ya aku akan pergi ,  aku akan pergi meninggalkan masa lalu aku yang penuh kenangan , semua yang aku duga benar belaka , sejak kebelakangan dia makin hilang makin jauh makin berbeza , ada yang lain selain aku , haha curiga membawa duka tapi aku masih tetap senyum sebab aku yakin aku dah menjaga dia sebaik mungkin . itu saja yang termampu aku lakukan

mungkin sampai sini saja perkenalan yang selama 1 tahun 2 minggu , lama sangat lama , sia sia saja semuanya , tapi aku tidak nyesal terima dia dulu , sebab dia banyak mengajar aku dalam setiap kehidupan ini , dia banyak mengajar aku untuk bersabar , aku mengundur diri biar dia bahagia bersama orang baru itu , 

mungkin aku banyak kekurangan , ya banyak , kalau itu yang lebih dia memilih , kalau itu yang terbaik untuk dia , kalau itu yang dia inginkan , kalau itu yang dia perlukan , ya aku redha melepaskan diri untuk kebahagiaan dia . 

siapakah wanita itu , kalau lah wanita itu baca , awak sangat bertuah . awak cuma perlu jaga hati dia , faham kerja dia , faham kehidupan dia , itu cukup untuk buat dia senyum . jadilah penganti yang baik ya .

akan aku padam kan semua kenangan lalu,
akan aku luahkan rasa rindu hanya pada langit,
akan aku ambil kembali hati aku yang kau kunci itu ,
akan aku beri tanggungjawab itu pada pilihan baru mu ,

mungkin dia lebih sempurna dariku,
mungkin dia lebih adil dariku ,
mungkin raut wajahnya senyumnya dapat membuat kau lebih tersenyum,
ya mungkin dia dapat menjadi isteri yang terbaik untukmu ,

apa salah aku :) 

hehehehe , saja nak gelak sebagai hiasan dihati , sumpah sedih , tapi nak senym jugak ,
alhamdullillah Allah dah beri jawapan untuk aku sekarang , 

untuk pembaca semua , kalau nak tahu kekasih awak curang atau tidak , cuba ini :

1. saat kamu keluar dengan dia , kamu pegang tangan dia seperti selalu , tapi kali ni dia lepaskan tangan tarik tangan sambil wajah dia ada satu kerisauan.

2. bila kamu meseg dia , say 'i love you" , dia akan reply "me to" , ya dia tengah mengelak dari anda

3. bila kamu meseg dia , asyik kamu saja yang merisaukan dia , dia hanya jawab sepatah "ya", "ok", "k", "tak","y" , itu bermaksud dia sudah tidak berminat dengan kamu , 

4. dulu kamu boley call dia , dia call kamu , tapi kalau sekarang kamu nak call dia tidak lagi , dan dia tak kan call kamu itu bermaksud dia tidak mahu kamu menganggu dia .

semua ini adalah peringatan , ya sekarang aku sedar kenapa semuanya berlaku . kenapa semuanya berbeza , biarlah ini semua menjadi pengajaran buat aku , pengalaman buat aku , ini yang terakhir untuk disakiti , lepas ni kalau ada orang suka aku , aku lempaq dia kat gunug sahara nuh , namooo cintan mintan kat sapa-sapa dah , tinggalkan aku sendiri . selamat tinggal .

semoga dia bahagia dengan kehidupan baru dia . doakan dia .

ucapan sambil menangis :')

salam 

Thursday, 1 December 2011

CURIGA :)

Assalamualaikum^^

hembusan nafas ini lebih sepi dari kebiasaannya , perubahan manusia yang semakin jauh pergi menghilang sukar untuk ku menjejaki tapaknya kembali . disaat malam gelap gelita bersama bintang bulan menjadi hiasan waktu malam itu , membuat aku berasa tenang dengan kekuasaan-NYA , andai aku dapat mengapai bintang-bintang itu andai aku dapat mencapai cita-citaku , akan ku berlari bersama hujan disaat hati ini juga menangisi sesuatu.

Salam buat pembaca , pernah tak hadir perasaan curiga dalam hati korang ? curiga yang selalu menghantui hari-hari perjalanan hidup kita , curiga yang sentiasa menghampuskan mimpi lena kita , curiga yang sentiasa membuat diri kita kurus tak bermaya , curiga yang sentiasa membuat kita mengelamun entah kemana , :(

ya aku curiga , kebelakangan ini aku merasai ada sesuatu yang hilang tak seperti biasa , aku terasa diriku jauh dari seseorang , jauh sekali , bila aku cuba menghampiri jejak itu aku terasa dihindari , hmm

perlukah aku curiga sekarang ? atau membiarkan nya berlalu 

delima yang sekian lama kembali lagi merasuki tubuh ku , 

korang mesti pernah juga kan curiga , kadang-kadang setiap kecurigaan akan menjadi kenyataan , setiap kecurigaan boley menjadi pemusnah setiap hubungan , bukan tidak mahu bersangka baik , tapi curiga untuk sikap berhati-hati sebelum diri disakiti buat kali keduanya ,

tidak kiralah curiga pada kekasih/tunang/suami/sahabat baik/musuh. . . bagi aku sikap berhati-hati perlu ada dalam diri takut hancur hati selepasa diberi kepercayaan sepenuh hati ^^

alamakk jiwang nya la minah ni , hehe maap maap !

bukan mudah nak hilangkan perasaan curiga ini setiap hari ia hadir menghantui , 
satu je cara nak buang curiga , SOLAT DAN BERDOA . amin

"jalanku"