Selamat Datang ke zoo. .

ada yang tengah mengaru macam cimpanzi ;p

maybe i'm LUNA

My photo
wekem semua , check it out my blog , please follow me kay , cantik laptop awak ... heee

Friday, 27 January 2012

Bertudung VS seksi

Assalamualaikum 

alhamdullillah dah lama tak update tetibe hari ini rasa ada peluang nak update blog ni .. dah usang agaknya ..! 
post hari ini berdasarkan dunia sekarang yang cerah benderang terpampang kat merata-rata even kat toilet perempuan sekalipun heuheuheu

sumpah aku malu jadi wanita . tapi ini sudah ditakdirkan untuk aku menjadi wanita . kadang-kadang aku takut kalau aku tak mampu menjadi anak yang baik , kawan yang baik , umat yang baik , hamba yang baik , isteri yang baik .. sempatkah kita ? masih berpeluang kah kita ?

susah nak berkata-kata .. sebab manusia memungkiri janji . manusia juga menipu diri sendiri . manusia seperti aku dan kamu sering melakukan dosa walaupun kita fikir ia nya tidak tetapi ia nya benar anda sedang melakukan dosa tanpa anda sedar .

kebanyakan aku lihat hari ini , perempuan banyak lumba-lumba nak cantik bukan untuk suami , nak HOT popular even dorang bertudung . FAKTA PEREMPUAN BERTUDUNG SEKARANG LEBIH BANYAK BUAT PHOTOSHOT BERBANDING YANG TIDAK BERTUDUNG ..and they are proud with themself . 
perlu ke ? perlu ke buat post kat facebook cara-cara melilit tudung ? itu dah dikategorikan sebagai fesyen ..tidak salah jika hendak berfesyen tetapi cuba tanya pada niat hati adakah aku bertudung kerana Allah ..adakah aku bertudung kerana takut seorang yang bukan muhrim melihat sehelai rambut ku ?

malu malu malu malu ....aku juga pernah melakukan kesalahan ..aku juga penah photoshot itu untuk menolong sahabat . aku rasa cam nak lempang diri sendiri sekarang .. fuhh kalau tengok orang yang bertudung sekarang lagi rancak dari yang tak bertudung .. 

kerana itu lah aku yakin ..tak semestinya orang yang tak bertudung itu tak baik ..tak beragama ..sdangkan yang bertudung boleh melakukan maksiat ..minah rempit ada juga yang pakai tudung.. adakah mereka beragama ? itulah yang cuba aku katakan ..sedangkan yang pakai skirt pendek tetiba capai SEJADAH DAN SOLAT ..Ya Allah menitis air mata .

kita tiada hak mengkeji menghina sesama kita .. HANYA ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI ..HANYA DIA LAYAK MENILAI KITA ...

hanya perlu lahir dihati adalah hati yang ikhlas ..bersih ...suci ...

walwahhualam .

Saturday, 7 January 2012

REWIND TO 2010 !

Assalamualaikum 

hai pembaca , susah nak patah balik masa , tapi kalau mampu berbalik semula , aku nak nikmat betul-betul waktu sekolah dulu , rindu nya nak jadi budak sekolah ...ok waktu sekolah aku litter bit nerd , noty ..i'm librarian ....serius ..rindu sangat nak pakai baju sekolah ...cinta-cinta monyet comel2 dulu ..hai hai patu bye bye haha

i just want to explore back the moment that i never forget in my life ..! meaningful !
let picture treasure the moment

kelas 5 Teratai alway be the best !! 

aku dapat tokoh maulidur rasull....(with my syg ) dua-dua tokoh 

birthday boy ..the best moment ..

ok malas nak rotate hehe ... b'day boy

maluuuu nak buka mulut nye ...

....

we are enemy + best friend = couple ( for next 4 years husband n wife amin) haha

comel takkk !!!

kena berlakon....!
pendekar kelas haha

that me ! pink with baju kurung ...

sukan tahunan sekolah 

moment wif FAFAU ...and TV9 ..boria ..

the banner , aku yang buat penat tapi berbaloi dapat no.1 =D

boria lagi 

lagi involve in boria peringkat ......(lupa) tapi dapat no 4 = RM500
student smktb ...batch 2010

me with my junior 

hehe berlakon lagiii ...untuk sambutan kemerdekaan 
i'm the pink holding the "kuda papan " haha

rindu art class....dah lama tak main warna .. student pertama yang suka menghabiskan warna hahah that me !


...................................................................................................................

akhir sekali , semua itu adalah masa lalu yang mengajar kita lebih menghargai memori2 lalu yang tidak mampu di kembali kan ..dan tak mungkin merasai nya lagi .. dengan memori itu aku hidup dan kini aku menjadi semakin dewasa ...memori ini juga yang menyatukan aku dengan zulhelmi ..ok penah tengok ke ketua kelas couple dengan penolong kelas ? haha 

tak kan ? 


forever with my love ( zulhelmi azizi ) ....ketua kelas + penolong ketua kelas = BAHAGIA .

haha

kbhai

Thursday, 5 January 2012

PENJARA TAMBAH SANGKAR

Assalamualaikum 

wahhhhhhhhhhh , dah lama gila tak update dek malas dan buat-buat tak ada masa nak menaip padahal dok layan facebook 24 hours..damn ! hidup semakin mengoncang otak aku !

ok , aku dah start study .. taugh gila la subject ..and study ..memang gila la..then tak boleh repeat ..lagi tension...nasib sbb scholarship aku bersyukur nak belajar rajin-rajin..alhamdullillah ..so far so good..i love all the tutors .. but i hate the senior ! haha except MALAY SENIOR ...AKU SAYANG ! ...all semua chinese , so hard nak sesuaikan diri ..dengan rule dia yang sangat ketat ...

hidup ini tanpa cabaran tak best la kan ? seumpama kita makan roti kosong tak da jam ... kosong je rasa .. biar ini semua mematang kan aku ... 

haha.

misi baru = nak belajar rajin-rajin sampai cair otak !!
esok ada presentation ...

na lepak2 kat nasi lemak liverpool daaa.....