Selamat Datang ke zoo. .

ada yang tengah mengaru macam cimpanzi ;p

maybe i'm LUNA

My photo
wekem semua , check it out my blog , please follow me kay , cantik laptop awak ... heee

Monday, 5 August 2013

Ya Allah , mungkin sudah sampai masa aku lepaskan dia pergi dari hidup aku , selama 2 tahun aku setia untuk cinta aku pada manusia , harus aku buang jua perasaan itu jauh jauh . Dimana lagi harus aku mengadu jika bukan pada Mu Ya Rabb , aku masih rasa jodoh itu dekat bersamanya tapi semakin sayang itu kuat semakin banyak dugaan menimpa hubungan ini , apakah ini ujian atau petunjuk dari Mu Ya Allah , mungkin benar dia bukan diciptakan dari tulang rusuk ku , bantulah aku Ya Rabb untuk hapuskan rasa cinta ini , kalau boleh aku putarkan waktu , aku tidak ingin sekali menerima cinta manusia , kalau boleh ku ubah cinta tidak akan aku pernah balas cintanya , Ya Allah , cinta pada Mu adalah yang kekal abadi , cinta Mu yang menenangkan hati ini , cinta Mu jua yang menemukan cinta sesama manusia Ya Allah , Kau kuatkan lah diri ini , Kau tabahkan lah hati ini , biarpun ini adalah sakit buat ku , kau jadi kan lah aku bahagia dan bersyukur dengan kesakitan hati ini Ya Allah , mungkin ini semua hikmah buat hidup aku Ya Allah , 


cinta Ilahi :')

Thursday, 4 April 2013

Assalamualaikum ;) 

Bismillah , dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang , 
begitu berat ujian yang Allah limpahkan buat aku pada masa ini , sesungguhnya kita hanya layak merancang tapi yang lebih mengetahui adalah Allah .

Siapa aku hari ini bukan aku yang dulu atau pun masa depan , aku cuma mampu untuk berubah untuk mengubah keadaan untuk menjadi lebih baik , tapi Ya Allah aku tidak cukup kuat dengan dugaan Mu , kerana aku masih jahil , aku juga memerlukan bimbingan .

Kadang-kadang aku juga tersasar dari jalan ku , aku juga ingin seseorang yang membimbing aku , Ya Allah , siapa manusia untuk mengata kita seperti itu, siapa mereka untuk berbicara seperti haiwan yang tiada perasaan sedangkan aku mencintainya , 

Ya Allah , kau bantu lah aku melupakannya , dia lebih berhak untuk membuat keputusan nya , aku bukan yang selayaknya untuk berada disisinya.

Kau jagakan lah dia Tuhan , jadikan dia hambuMu yang beriman , yang selalu diterangi hidayah MU . :')

Monday, 18 February 2013

Penyakit Hati

Bismillah 

Senja juga hari ini , Ya Allah kenapa aku rasa hati aku macam ade beban , kenapa susah sangat aku nak rasa keseronokan macam orang lain , aku senyum aku gembira di hadapan orang , tapi hati aku sakit Ya Allah . Aku benci penyakit hati ini . 

Aku cuba mengawal diriku , aku cuba memperbetulkan hati dan akidah ku tapi masih perasaan itu sama , aku tidak tahu mana lagi harus aku tuju Tuhan dan akhirnya aku terus terus menangis kepada Allah , mencari keberkatan dariNya .

Ya Allah , jika aku banyak menyusahkan hidup dia , kau jauhkan lah dia dari ku ya Allah , aku ingin dia bahagia , aku tahu dia mampu lebih bahagia dari sekarang , sungguh aku ini sudah mencuba menjadi yang terbaik mencintai makhluk-Mu .

Aku yang bersalah , aku yang salah :') 

Pergi lah kamu dengan kegembiraan mu , bahagiakan dirimu yang tidak bahagia bersama aku , kau berhak untuk memiliki kebahagiaan mu sendiri . Aku redha dengan ketentuan ilahi , mungkin ini sudah suratan takdir . Aku tidak bisa memaksa kamu mencintai aku , aku tidak bisa menghalang kamu dari meninggalkan aku .

Aku cuba teruskan kehidupan aku sehari demi sehari untuk mencapai detik bahagia bersamamu , tapi sekarang takdir memisahkan kita , takdir menguji kita , dan aku terus kan hidupku sehari demi sehari tanpamu , dan itu sangat sakit buat aku , sakit buat aku bila sesuatu yang selalu aku genggam tetiba hilang dalam pengangan , 

Jagalah dia Ya ALLAH , semoga dia mendapat pengganti yang lebih baik dari ku , yang bisa memahami cara hidupnya .


MY TRUE LOVE , 
COME AND END , 
FIRST AND LAST, 

Tuesday, 22 January 2013

My Cinderella Story

Assalamualaikum =) 

Bismillah , mulaku disini dengan nama Allah , hidup aku semakin tak keruan , aku semakin mencari-cari dimana letaknya aku , aku masih terkapai-kapai di awangan kemana harisku pergi,aku terus berusaha mengejar cinta yang tidak pasti bagi menemani hidup ini .

Tapi akhirnya , sesuatu yang aku kejar dengan paksaan mendatang keburukan kepada aku , disitu aku sedar siapa aku , The Story of Zouluna yang orang lain agungkan , yang orang lain nampak diluar bahagia , sebenarnya bagi aku orang sekililing yang menciptakan hubungan ini bukannya aku dan dia . 

Bukan mudah membina satu kasih yang terbuku dihati ini selama 2 tahun 2 bulan , perkenalan kami bermula sejak zaman persekolahan lagi , sehingga kami remaja kami masih kekal dengan pegangan kami tapi keadaan mengubah segalanya , apabila kita semakin meningkat dewasa apabila kita sudah berpegang kepada cita-cita , apabila kita telah melihat dunia yang sebenar , apabila kita sudah bukan lagi kokongan keluarga , kita mendesak diri untuk menjadi orang yang bebas . 

Terlalu banyak kenangan jika mahu diungkitkan tapi hanya air mata yang dapat mengenanginya , aku menghulurkan cinta seikhlas hati aku , aku tahu dia juga berusaha mencintai aku tetapi keadaan sudah berubah dunianya sudah berbeza , dia dikelilingi kawan2 baru , kehidupan baru suasana baru yang membuatkan dia mendesak dirinya disana .

Aku tak berhak menghalang , aku juga tidak berhak cemburu , kerana itulah aku melepaskan dia , kerana itu jugalah aku menghilangkan diri dari pandangan orang , aku yakin masih banyak yang dapat memilikinya , aku sudah jujur dengan cinta aku , aku tidak pernah mencuranginya melainkan dia dan sejarahnya , tetapi aku selalu menjadi bahan ini disalahkan sedangkan tiada seorang lelaki pun yang mampu gantikan dia dihati aku . 

Dan akhirnya aku mengambil keputusan membawa luka ini secara senyap , aku tidak pernah mahukan yang terbaik dari dia , aku cuma mahu kesetiaan , kepercayaan , dan kejujuran dari hati nya .

Cinta paling hebat apabila kita diuji dengan jarak , ketika itulah baru kita dapat mengenal prince charming kita , siapakah dia dahulu ? siapakah dia dan sekarang ? kerana mereka sedang meningkat dewasa , masing-2 memerlukan masa untuk menjadi lebih matang . jika ini keputusan yang terbaik untuknya , jika ini dapat membahagikan dirinya , aku juga turut tersenyum walau hati lara .

Tidak akan aku munculkan diri lagi , pesanku pada dia , untuk mencari cinta sejati , kita perlu mencari cinta Allah dahulu , dan Allah akan beri yang terbaik untuk mu .

=') semoga kebahagiaan menanti mu selepas kepergianku prince charming . 

THE END.


THE STORY OF ZOULUNA

Tuesday, 8 January 2013

Siapakah kau sahabat ?

Assalamualaikum .

sudah terlalu lama aku tidak menjenguk ke blog-blog *popular. Wau mengejutkan bila ade yang dah berubah ke arah yang lebih baik menuju kepada keredhaan Allah , kak Maria dah kawin oh great and tahniah kak maria and kak yuyu pun sudah bertunang , she's look so beauty in a simple ways . #question is ! bila pulak aku nak tunang ? im waiting for my prince err ! =..='

ok i'm too stress with my life now , but doesn't matter because i believe this is test from Allah . Sudah terlalu lama aku kenal dengan roomate aku , dari mula aku masuk kolej sampai la sekarang , we through togehter all the hardest part in this college maklumlah melayu kat sini sikit saja so tindas dan menindas tu selalu je ade . Tapi yang aku tak faham dengan roomate aku sendiri , she not trying to be profesional . 

Even kita selalu together , pergi mana saja together tapi aku still susah nak kenal perangai dia , sampai kami susah sangat , dia pelik , dia memang baik tapi aku tak faham ego dia , sehingga aku tak tahu menahu sebab apa tetiba dia tak cakap dengan aku dalam bilik . Aku tak dapat nak detect apa salah aku . so aku just buat tak tahu . tapi kalau fikir lama2 , duduk satu bilik pulak boleh gila la aku cam ni . 

oh hati kau bersabar saja , Allah Maha Tahu siapa kita sebenarnya . Mungkin aku salah , tapi aku tak sedar kan , kita selalu ingin orang sukakan kita tapi ingat tak semua orang boleh suka kita , even depan dorang buat macam huhahuha suka korang tetapi sebenarnya mereka tidak sukakan kita . its all fake . but jika kita terus melakukan kebaikan in shaa Allah , mereka akan sedar =') . 

Friday, 4 January 2013

Cinderella not with her prince

BISMILLAH

Assalamualaikum , selamat datang januari , aku menanti kamu januari .

setelah hati aku dipetik oleh dia , selama 2 tahun kami jalani satu kehidupan dalam satu peringkat remaja yang penuh dengan dugaan , aku tahu percintaan ini masih muda bagi kami untuk terlalu serius sebab itu dia penah bagi tahu aku , pemikiran kita masih cetek lagi semasa sekolah , kita belum lagi membuka mata untuk melihat dunia luar, tapi selepas dia melihat dunia di sekeliling nya , dan aku melihat sekeliling ku , dugaan dalam kisah kami semakin pedih , aku mula hilang keyakinan yang kami akan kekal . 

itulah bezanya bercinta diwaktu sekolah dan bercinta dimasa kita semakin dewasa . Ibu penah berkata kepada aku , kalau kita ingin menguji cinta seseorang itu terhadap kita inilah masa yang tepat untuk mengujinya , menguji kesetiaannya ,, menguji kepercayaan , 

konflik ? konflik itu akan sentiasa muncul walaupun kekadang kit acuba menglak kerana masing2 berdiri dengan egonya sendiri . Jika dia benar ingin melepaskan aku , jika ini yang dapat memberikan ketenangan pada hati nya , aku redha mungkin inilah kebahagiaan yang dia cari selama ini yang bukan datang dari aku . Aku redha melepaskan dia walaupun sakit buat aku untuk  melepaskan tangan aku , .

Dulu kami berjanji  akan sama-2 belajar , sama-2 berjaya , sama-2 berikrar untuk setia walau[un beribu rintangan yang datang melanda dan bila sampai panggilan jodoh itu kami akan berkahwin , tetapi apakan daya aku , ini sahaja yang aku mampu untuk mempertahankan cinta aku , dia sudah memilih jalan dia sendiri dengan membawa haluannya . 

Inilah takdir Allah untuk kami , aku kuatkan hati aku selalu disejadah ku memohon ketabahan dihadapan Tuhan ku , aku redha jika dia sudah bukan dari tulang rusuk ku , sebanyak mana sekalipun aku mencintai dia kalau sudah memang ini yang bukan tersurat dalam hidup aku , aku harus terima ='( 

sayang , dimana pun kamu sekarang , aku doakan kau bahagia dan berjaya . semoga kamu dapat memiliki seperti kamu impikan didalam hidup mu . Aku akan sentiasa mencintai kamu walaupun kau bukan milikku . 


dengan air mataku , selamat jalan sayangku , terima kasih atas segala kasih sayang yang kau rugikan untuk diriku dahulu , maafkan aku jika aku menyakiti hati mu , harap kau tersenyum tanpa aku . 

salam .