Selamat Datang ke zoo. .

ada yang tengah mengaru macam cimpanzi ;p

maybe i'm LUNA

My photo
wekem semua , check it out my blog , please follow me kay , cantik laptop awak ... heee

Monday, 27 June 2011

nak ke pompuan ? cubalah ...good luck!

Assamualaikum...

nad nak kongsi berita gembira dan berita buruk sekali gus pada entry kali ni....
sedih amat dan seronok gila sangat....masalahnye ape dia beritanyeww?entry ni agak serius kali ni....wahhh sejak bila aku belajar jadi manusia pandai berserius ni.... :) hehe
lebih baik kita mula dengan baik dulu kay...baru la berkat hidup kita ni....

berita baik saya warwar kan hari ini.>>>>

-sleepover dengan cousin dalam bilik sampai malam seterusnya sampai esok pagi hee
-then abah ajak p tesco ...enjoy habiskan duit kepada benda tak berfaedah ...
-paling best dapat lappy asus baru...yang sudah lama nad idam-idamkan.....tengah menghadap lappy baru ni...warna merah hati...hee....tau la jeles...tenok tu...jelas jelezzz hehe...kiddin yearr pembaca sekalian...thanks abah...

berita buruk yang menyakitkan hati>>>>

-seorang perempuan yang datang dari ceruk mane tah....
-dengan niat cuba mengorat orang dalam hati aku
"i suka orang tinggi"
"i suka u"
"i nak jadi scandal u"
"jom la kuar..i nak jumpa u"
-dengan mengetepikan nad..ayatnya menuju ke tusuk dada nad ni " girl ja bukan ada ikatan ape2 pun"..buat pengetahuan kau...aku tak kisah..kau ngoratla...sales kan diri kau tu banyak-banyak...aku jamin dengan kau...if dia nak beli sales kau yang dah terlebih discount...AKU TABIT LU LA BEB!!
-wahai wanita ...yang suci....LAGI BERAGAMA...sedarla...kau tu perempuan....jangan la berperangai macam tu....kesian siapa bakal suami kau nanti kan...
-semua manusia buat salah ...nad maafkan...dan maafkan nad balik marah kat blog ni...tapi tolong la...paham jangan musnahkan hidup orang lain dan diri sendiri....nad comment sebagai seorang saudara muslim...fikir matang-matang....kita kat dunia ni...entah sempat buat baik ke tak...kalau fikir enjoy je...tanpa tiada batasan...HILANG HARGA DIRI...MARUAH WANITA....nad tau...awak sangat cantik..sangat indah...sangat lawa...sangat sempurna....memang cantik sumpah ....tapi tolong kay ....terima kasih...

maaf la yeee.....nad tak sengaja nak marah...tapi ini peringatan jugak untuk perempuan-perempuan lain....

-jangan jadi perampas nanti orang lain akan rampas balik dari kita
-jangan nak jual diri sangat sebab diri kitalah yang paling mahal dari segalanya
-jangan pakai seksi sangat sebab lelaki tak suka pun cume dorang akan mencuba dengan niat memainkan anda aje macam sampah ?!! nak ke!
-jangan lah nak ajak sangat lelaki yang tak ada ape-ape dengan kau keluar gedik2 dengan kau...sebab nanti kita kena cop!!! perempuan dot dot dot.....

YANG PENTING LELAKI TAK MINTAK SEMUA TU TAPI KAU YANG NAK BERI DORANG AMBIL LEPAS DAH AMBIL DORANG BUANG LEPAS DAH BUANG ...KAU INGAT BOLEY RECYCLE BALIK MACAM SAMPAH2 TU...TAK ADE BEZANYE.....

YANG PENTING LAGI LELAKI TAK NAK TU SEMUA..........
KALAU TAK CAYE TANYE LA ....MODEL KACAK SEKALIPUN....KAU NAK ISTERI MACAM MANE???????? pandai2 la fikir.....

salam

Thursday, 16 June 2011

this mean to me!!!

assalamualaikum . . ^_^

benda baru nak bagi tau . . actually dah lama dah benda ni sejak azali lagi . . hehehe . . just teringat nak bagi tau hari ni . . sebab hari ni agak rajin nak wat benda menaip-naip ni  . . sumpah bowink tahap orang utan !! . .
nak perkenalkan kan kat korang orang yang aku sayang dan akan tetap aku sayang selamanya . .

1st >>>

this ny home sweet home . . keluarga hebat aku . . mama baju biru . . abah baju biru dark  . . abang da kakak ipar duduk . .abang ee baju itam . . kak tie baju kebaya itam . . and paling muda tu aku la . . kuikuikui


abang ku yang tersayang sedang berjalan memposing diri sambil wat muka tak bersalah . . hahah . . "nizar" nama yang ditetap kan dalam takdir hidup dia . . my only brother . . maaf dia dah kahwin tak ley la kaco . ... hahah kawin muda 22 . . hehe . .


yaa betul ayat ni . . your blood my blood . . !! huh! . . >,< sedey la pulak !

2nd>>


saya sayang cousin saya . . mereka terhebat!!!!


gadis molek . . ni cousin tersayang aku . . cumill ta? mestila cumill . . kan kuasa Allah . . ni la tempat aku luang masa kalau aku rasa bowink . . rumah dia rumah kedua aku . . hehe .. sehari tak lepak bersama tak sempurna  
hari-hari aku ngeee~ . . mengedik berdua . . !! mak dia bagi nama "nor syamira" k . .
haa . . ni warisan warisan faridah tok aku hahaha . . dari kiri sam , han , amy , aku , nadia .. .
ni baru suku la . . ada lagi family big bong aku . . masalhnya . . picture tak tangkap pon lagi kuikuikui .  tengok suku dah la kan . . nak lebih2 lak  . .

3rd >>

yarr true!! i love school .. sayang nak mampuihh kat kawan2 sekolah aku .. rindu korang . . yang hebat2 tu . .

haaa . . ni semua . . kawan2 aku yang hebat ooo . . huhu . . ni budak2 batch aku . . tak kira laki ke popuan . . kita bestfriend .. alamak !! ADA YANG SPECIAL TERSELIK KAT CELAH2 TU . . huhu . .
hahaha . . tak guna result 4a pun tak ley wat pe . .tak guna punya result . . y ko tak naik kan kan je lagi 4a ha?? yang ni time amek result . . you all the best . . love you lahh weyyy!! . .
tu dia . . nari . . hahah . . niteam boria .  tu ha aku . . celik sikit baru nampak aku . . haha . . aku yang keras ni trus jadi sutera  . . haha .. ingat senang ke nak nari depan org ramai .. dupp dapp dupp dapp owh ..
sumpah best!!


cun ta! korang nak yang mana gtau ja .  .aku bagi hahaha . . tanya tuan badan sendiri la weyy !! . ingat aku MAK AYAM ka hahahah .. . ni girl2 aku . . bestfriend girl aku . . . kita campur2 ja . . sayang kamu !


ni kawan2 laki aku . . tengah dalam pakaian lakonan . . hebat tak dorang hahaha. .

dari kiri joe , el , zul a.k.a sweet heart hehehe . . pelik depa ni cukup suka posing2 maut huhu ni atas bangunan ni . .

dari kiri a'own , aku , shu . . hiking p pantai kerachut . . bapak penat nak mampuss . . tapi sempat pose g padahal kalu pic ni ley gerak mesti dapat tnok kami semput
ni time bbq kat bayu senja . . dorang memang hebat ^_^
dari kiri fatin , filzah dan hanisah . . sayang sangat kat depa . . ni . .
hahaha . . sedey2 sume dah berakhir . . hari ni last kelas . . tak jumpa korang dah . . jgn lupa contact aku tau weyy . .

and kepada kawan skola . . aku pu tak lupa kat korang and tak penah lupa korang . .
and kepada family big bong aku . . sayang gila gila . .
 

BUDAK RINDU

............................................

"YANG BERSERI-SERI"

tetiba ja!!!!!!

assalamualaikum . . .^_^

dipagi hari yang indah bersama-sama zarah-zarah hujan ni . . aku terasa bagai berada di awan-awangan  . . hahaha. . .geli bapak ayat ni . . yakkkeewww . . tuihh...tuihh . .
tetibe rasa jambu semacam sikit harini . .
tetibe aku gila kat binatang bulu sekor ni  . .


tikus belanda!! comey comey sangat . . mata mu bak guli yang berkilauan . . teliga mu bak sutera . . bulu mu bak dawai . . hahaha . . suke nye . . tapi tak boley nak bela sebab dah ada 3 ekor bulu--bulu kat umah . . kucing!!! . .
tetibe rase nak tulis blog harini semangat giler babi kot . . haha . . rindu tahap macam2 ni . .
wey nak habaq mai ni  . . dah lama agak nye aku tak jumpe "abang piza" haha . .


saja nak biar kepala korang senget . . melihat picture ni . .masa ni kat kelas aku .. time sekolah b'day "abang piza" na ha . . hahah . .
"hey nad ape la ko ni  . . "abang piza" ni nama dia "zulhelmi azizi lorh"
rindu time ni . . suwett tak kami hahah . . ayat macam gedix nak mampuiihhh . . geli makkkk!!!
tak suwett macam korang . . aku selalu masam je . . tak kesah la . . janji tak kacau rumah tangga bata korang k??? . .


ayat yang tertera kat picture atas ni. . rasa macam kenal je la. . bukan aku yang tulis kat ko ke sayang ? . . dalam novel "HATIMU HATIKU JADI SATU" . . romantik tak aku . . hahaha . .
kau copy blik ek ? hehe . .


hahah untuk tatapan korang nak usha . .mamat ni . . kalau korang nampak kat mana-mana buat tak tau je tau . . haha
ni haa . . si zul ni . . suka sangat menyanyi nye . .dia ni excited sangat mengidam jadi artis . . !!! . . sampai nak masuk 'ASWARA" nuh  .. . sayang sayang . . tapa2 . . doa mengiringi anda . . saya tetap menyokong . .


nampak ke tak nama dia kat pic tu . . konon konon je kan hahah . . ni haa . . kekasih jantung pisang emas aku . . ensem ke tak  tu laen cerita yeerr .. yang pasti aku tak memilih pada rupa . . aku sayang kamu . .
actually entry ni untuk aku memohon maaf pada si sayang ni . . sebab aku banyak melukakan hati dia  . . biasa la aku ni payah sikit dia ja paham aku . .selamba badak je . .aku ni over felling sikit . . hati cepat nak terasa . . pastu mula la berjebon nak mentafsirkan sesuatu tanpa mengetahui keadaan sebenar . .
i love you sayang . . biar aku makin gemok sebab hati tengah senang . . aku ..TETAPI. . yang penting baju aku still muat . . seluar aku masih muat . . scooter aku masih mampu menampung berat aku. . tapi penah hari tu tayar beybie scooter aku pecah . . hahah mungkin amaran buat aku kot . . hikhok haha melalut lalut la plak
semua family akupundah mereng berkenan kat mamat ni . . alhamdullillah direstui . .thanks mama , abah , abang , kakak , mak long , pak long , pak chaq , cousin2 terbaik ,  abang2 yang lain . . bersyukur dapat family ni . . hasil keturunan tok  siam dan tok mami . . hahah "zulkifli dan faridah " forever . . sayang banget dengan family ni . .


"SELAMBER BADAK"

.........................................

"YANG BERSERI-SERI"

Wednesday, 15 June 2011

Mama dan "kit kat"

Assalamualaikum
Hey guys . . wahhh sudah lama aku tak update blog ni . . dah bersawang berhabuk berdebu nii . . hembus sikit . . fuhhhh fuhhh fuuuhhhh . . hehe . .
cube tengok entry tu . . mama dan kitkat ? haha macam mana nak mulakan ye . .
beberapa hari ni aku memang sangat sibuk tahap gaban sampai tak sempat nak basuh baju yang berbukit ledang tu . . busy dengan kenduri abang aku dengan kelas lagi . . nak rehat lagi  .. tak de sempat nye nak buat . .
dah 3 hari mama mintak tolong basuh baju sebab mama pun busy meniaga . . wahhh penat penat penat . .
semalam aku ada banyak masa free . . dengan bangga dan rajin aku sidai baju dan kurangkan bukit-bukit tu . .
mama dan abah tak da dekat rumah . .
tetibe mama balik .
.
mama : adik ni upah . .
adik(aku) : apa dia maa ?
mama : sebab adik sidai baju mama beli "kit kat " hahaha





mama mama mama miaaa . . haha apa la mama ni . . sampai tahap macam tu dia fikir kebolehan dan kerajinan anak dara dia yang tersangat rajin ni . . haha .. ingat aku malas sangat ke? aku cuma tak da masa lagipun area sini asyik ujan je . . macam mana nak sidai matahari kejap ada kejap tak muncul-muncul . .

by the way . . thanks yerr mama . . dengan senang hati aku menikmati kit kat . .dan abang aku yang sorang tu pau aku la sikit haha kite bukan kedekut so kite bagila . . "RELAX BERSAMA KIT KAT"

 i love u . . and kit kat . .

from  GOODGIRL

hahaha


"ANAK MAK SUKA COKLAT LAZAT"

.............................................................................

"YANG BERSERI-SERI"