Selamat Datang ke zoo. .

ada yang tengah mengaru macam cimpanzi ;p

maybe i'm LUNA

My photo
wekem semua , check it out my blog , please follow me kay , cantik laptop awak ... heee

Friday, 28 October 2011

TERBUKA PINTU SYURGA

Assalamualaikum

hai pembaca , malam ni amat membosankan sebab musim nad mengganggur . masih dalam kebingungan nak melakukan kerjaya apa ? belajar course apa? study mana? ishh tension la fikir masa depan ni . kadang-kadang apa yang kita rancang dua tahun lalu semua tak menjadi hehe . mungkin inilah salah satu ujian Allah kan ? jangan anggap semua masalah adalah masalah tapi anggap lah semua masalah adalah ujian , barulah kita dapat hadapi dengan tabah :) . insyaAllah 

2 hari baru ni nad ada photoshoot untuk batikvalley.com perniagaan online . agak best dapat pengalaman depan camera ni . mula-mula amatlah kaku diri ini rasa macam robot , setelah itu mulalah mulut ku berkeras lupa macam mana nak serlahkan senyuman di bibir manis ni hehe "belasah jelahhhhh" mai la usha sat kita punya photoshoot hehe 
me with aida zawanie azizi , cool kan kita , i love you la adik :)


okey lari dari entry sebenar hehe , actually nak cerita sesuatu seseorang telah membuka pintu hati nad ni untuk berubah jadi muslimah sebenar , seorang gadis . rasa macam bahagia bila kita dah menutupi sepenuh aurat kita kan ? belum la mula lagi tapi insyaAllah , doa2kan kay . 

penutupan yang perlu kita buat untuk gadis yang macam saya >,<

1. pakai tudung labuh menutupi bahagian dada ( guna shawl bagi labuh ckit atau nak trend ckit beli kain bidang 60' ala2 helizahelmi ^_^ ) cantik kan ? 

2. pakai stoking kaki ( still nampak fesyen okey tada la nerd sgt . cantik pe pakai stoking , sweet gitu ) dan style baru sekarang beli la stoking yang mampu 2 in 1 cam ni , bleh ambil wuduk dengan senang , cool kan ?


3. pakai cardigan yang labuh menutupi punggung ( still tutup bahagian yang menarik dan menggoda lelaki )

4. pakai skirt labuh ala2 style lani , tak de la nampak bentuk kaki sangat kan ? ( tetap cantik dan muslimah ) ala2 idola nad ni hehe

5. pakai sarung tangan supaya tak nampak bahagian kulit paras pergelangan tangan :)


objektif : cantik sangat kalau pakai menutupi aurat , islam tak melarang kalau nak berfesyen , fesyen aje janji korang menutupi aurat menikut syarak-syarak yang ditetapkan Allah s.w.t . 

i wish i can be "muslimah sejati" 
semua manusia menyimpan niat untuk melakukan perubahan cuma menunggu waktu yang sesuai =)

so korang dont judge on my writing kay , nad cuma share apa yang patut , nad pasti kita ada "jalan" masing-masing , Allah The Truth :)

semoga berjaya >,<

"jalanku"

No comments:

Post a Comment