Selamat Datang ke zoo. .

ada yang tengah mengaru macam cimpanzi ;p

maybe i'm LUNA

My photo
wekem semua , check it out my blog , please follow me kay , cantik laptop awak ... heee

Saturday, 29 October 2011

PENJAGAAN RAMBUT

Assalamualaikum 

hai blogger , hai pembaca semua , posting kedua buat hari yang membosankan >,< , dushhhh amat membosankan sampai hari ini asyik cari makan aje , makan sup mushroom , makan roti paratha fuyoo fuyooo kenyang plus gemokk lo nad macam ni hehe , sesudah itu main game shockwave.com , macam ni la kerja nad hari-hari , facebook pon nad dah delete kerana bagi nad facebook banyak meduga hati dan perasaan , facebook banyak menimbulkan masalah dalam sesuatu hubungan , nad ambil keputusan untuk mendelete the mengarut facebook , ok mengarut perosak bahasa la saya ni , rojak nanas betul huh , 

Berbalik pada entry dan tujuan sebenar hehe , nad baru habis membelai rambut kita heuheuheu , ok kepada muslimah muslimah di luar sana , walaupun kita bertudung dan melitupi rambut kita , kita tetap kena menjaga rambut kita sebaik mungkin , biarlah ia menjadi rahsia diri kita dengan Allah dan muhrim kita , :)

Rambut penting tau >,< . . biarlah ia menjadi kepuasan diri sendiri bila melihat diri kita di cermin . pasti hati merasa tertawan dan bersyukur melihat kesempurnaan yang Allah ciptakan buat kita , indah indah indah , dengan itu perlulah kita menjaganya dengan sebaik-baik yang Allah ciptakan ^_^

nad guna ini untuk rambut nad ^_^ hehe malu malu malu . . soft gitu . try la kay 

sunsilk dan adik beradik nya 

penting untuk orang bertudung menjaga rambut setelah berjam-jam membiarkan rambut dalam tudung , nanti rambut boleh busuk , tumbuh kelimumur , nanti boleh ada kutu : p tau hehe , so penting penting penting ,
mengikut kajian bila kita membasuh dan membelai rambut kita , automaticly kita akan rasa lebih tenang , lebih berkeyakinan dan rasa lebih bersih serta segar weeeee :) yang penting hilang tension wuu hehe

cara penjagaan rambut :
1.  mencuci rambut dengan syampo sunsilk 
2. lepas cuci guna conditioner sunsilk dan bilas rambut 
3. selepas itu keringkan rambut dan belai rambut dengan sunsilk treatment 
4. akhir sekali sapukan rambut dengan sunsilk protecting 

(pasti rambut anda menjadi lebih lembut , cantik ,dan senang diurus bila bertudung semula , p/s : terutama buat wanita yang berambut panjang dan kerinting ^_^)

Serlahkan keyakinan diri anda bersama sunsilk !! wahhh dah macam sunsilk punya model hehe . . 

demand kau ! haha BELASAHHHH JELAHHH

okey pembaca , sampai sini saja sokseh sokseh nad ,

bila free nad share dengan korang yang hebat-hebat to kay .

"saya hidup dengan cara saya , bersyukur dengan apa yang anda ada yang saya tak ada " get it ? 


sayonara guyyss


SELAMAT MALAM :)

"jalanku"











No comments:

Post a Comment